• dissabte 15 d’octubre 2022
  • 20:30

PÒSIT

AMICS DEL TEATRE

12 €

ANTICIPADA

14 €

TAQUILLA

16 €

DURADA

80 minuts

PÚBLIC

a partir de 14 anys

SINOPSI

 
 

El Festival Còmic de Figueres, esperonat per l’Institut d'Investigació Biomèdica de Girona, amb la Dra. Maria del Mar Fernández i el Dr. Oriol Turró al capdavant, ha engrescat l’actriu gironina Meritxell Yanes Font i el dramaturg i director montmeloní Martí Torras Mayneris, i a quatre bandes, han creat aquest espectacle per a tots els públics per donar valor al sentit de l’humor en l’acompanyament de les demències.

Els cuidadors dels pacients d’Alzheimer acaben recopilant un grapat de records desorganitzats, converses absurdes i situacions hilarants. A la dura tasca de cuidar el familiar o amic, s’hi afegeix la gran responsabilitat de tenir cura d’aquests records, que per pudor o necessitat, s’acabaran oblidant mica en mica, i s’acumularan en un continent, digues-li casa, armari, calaix o cervell, fins a perdre la forma, sentit, context sense l’oportunitat de convertirse en idea, imatge, inspiració per a futures generacions.

Totes aquestes idees boges escrites en post-its són petites mostres d’amor, felicitat i bogeria, situacions reals i imaginàries, humils capes de dignitat amb les que volem donar escalf, divertir i redescobrir una nova relació pacient-cuidador d’una manera tendra i respectuosa.

Perquè un cop el pacient s’oblidi d’aquest món d’etiquetes fluorescents, tornarà a aparèixer aquell somriure sorneguer que tenia quan era infant, i només restarà un darrer record per oblidar-ho tot.

 

FITXA ARTÍSTICA

Dramatúrgia i direcció artística: Martí Torras Mayneris

Amb l’assessorament i col·laboració especial de: Dra. Maria del Mar

Fernández i Dr. Oriol Turró

Adjunt de dramatúrgia: Sadurní Vergés

Actriu: Meritxell Yanes Font

Espai escènic: Agustí Custey i Martí Torras

Vestuari: Carme Puigdevalls i Plantés

Atrezzo: Joan Alfred Mengual

Moviment: Fàtima Campos

Disseny de llums: Russo

Disseny de so: Carles Cors

Producció executiva: Imma Bové i Xavier Valentí

Una coproducció de: Festival Còmic de Figueres I MeriYanes Produccions

Amb la col.laboració de: L’Ajuntament de Figueres, Fundació Salut Empordà i Ajuntament de Celrà- Fàbrica d’arts Celrà

I el suport de: Diputació de Girona